Земји кои не можете да ги посетите со карта во еден правец

zem-1.jpg

Дали некогаш сте размислувале да купите карта во еден правец? Самата идеја за авантури без рок на траење изгледа доста возбудливо, но во реалноста тоа е малку поинаку.

Имено, имиграционата политика на одредени земји е таква што нема да ви дозволи да допатувате во нивната земја, ако забележат дека имате карта само во еден правец.

Исто така, многу авионски компании ја усвоија оваа политика и без потврда за враќање нема да можете ниту да патувате, така што идејата околу совршена и неограничена авантура паѓа во вода.

Позитивната страна од приказната е тоа што не морате задолжително да купите повратна земја ако вашиот план е да продолжите во следната земја.

Погледнете ја листата на земји во кои не можете да отидеме со карта во еден правец:

Перу

Обединетото Кралство

САД

Филипини

Индонезија

Бразил

Иако многу други земји нема задолжително да бараат доказ за ваше останување, неофицијално исто така ќе го усвојат овој протокол.

Поради тоа, секогаш е добро да се знае дека повратната карта е секогаш задолжителна.

Што мислиш ти?
  • Ви се допаѓа оваа вест? Препорачајте ја на Вашите пријателите преку следниве сервиси:
  • Mail